Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

De ce paralimpicii moldoveni nu pleacă la Soci?

1 mar. 2014,, 14:00   Sport
5420 0
Foto : sovsport.ru
La această întrebare poate da un răspuns doar Comitetul Paralimpic, însă niciun telefon indicat pe site-ul oficial al organizației nu răspunde. În speranța de a clarifica situația NOI.md s-a adresat la Comitetul Național Olimpic al Moldovei.

„Cu părere de rău, Comitetul Paralimpic nu dorește să colaboreze cu noi”, a precizat pentru NOI.md ofițerul de presă al CNO, Nicolae Buceațchi.

În ce constă problema a explicat președintele Asociației Sportivilor cu Dizabilități „Invasport”, Serghei Afanasenco.

„Comitetul Paralimpic din Moldova se află de facto în stare de anabioză. Din anul 2002 această structură nu desfășoară nicio activitate juridică, fapt confirmat și de datele Ministerului Justiției. De paralimpicii noștri practic nu se ocupă nimeni. Nici statul, nici comitetul nu are nevoie de așa ceva. Cu trei luni înainte de Olimpiada de la Soci Ministerul Sportului pe neașteptate și-au adus aminte de noi și a decis să aloce pentru Jocurile Paralimpice 350 de mii de lei sau aproape 20 de mii de euro. Și asta în situația în care doar o sanie bob pentru un sportiv cu dizabilități costă circa 10 mii de euro, nemaivorbind de cheltuielile pentru pregătire, personalul de însoțire etc.”, a menționat Afanasenco.

Pînă în prezent, Moldova a participat doar la Jocurile Paralimpice de Vară, cu toate că Serghei Afanasenco consideră că există mai mulți sportivi puternici care ar putea reprezenta cu demnitate țara noastră și la Jocurile Paralimpice de Iarnă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?