X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Mesajul premierului Leancă pentru omologul său din Ucraina

28 feb. 2014,, 16:00   Politică
7447 25

Foto: noi.md

Iurie Leancă i-a transmis, astăzi, un mesaj de încurajare premierului desemnat al Ucrainei, Arseni Iaţeniuk, pe fondul evenimentelor care au loc în statul vecin. Prim-ministrul și-a exprimat regretul în legătură cu pierderile de vieți omenești din timpul protestelor.

Totodată, premierul a salutat acțiunile întreprinse de noua conducere a Ucrainei, îndreptate spre depășirea crizei și normalizarea situației politice și economice din țară.

„Vă urez personal și întregii echipe succes în atingerea obiectivelor propuse, inclusiv în desfășurarea reformelor planificate și consolidarea instituțiilor democratice, în avansarea pe calea integrării europene. În acest context, aș dori să vă asigur de cele mai sincere sentimente de prietenie și solidaritate cu poporul ucrainean și să exprim sprijinul nostru deplin pentru eforturile de consolidare a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei", a menționat Iurie Leancă.

Menționăm că protestele sîngeroase din Ucraina au izbucnit după ce Viktor Ianukovici a refuzat să semneze, la Vilnius, Acordul de asociere cu Uniunea Europeană.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?