X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Timoșenko i-a comunicat lui Kliciko o VESTE PROASTĂ

28 feb. 2014,, 13:20   Externe
53053 22
Foto: radiovesti.ru
Ex-prim-ministrul Iulia Timoșenko l-a informat pe liderul formațiunii "UDAR", Vitali Kliciko despre intenția sa de a candida la funcția de președinte a Ucrainei. S-a întîmplat luni seara în Rada Supremă, în cadrul unei discuții tete-a-tete.

Despre aceasta scrie jurnalista Sonia Koșkina.

Din cauza acestei inițiative formațiunea politică a lui Kliciko a refuzat să participe la formarea noului guvern.

" - Sîntem gata să cooperăm, să formăm împreună guvernul etc. Dar trebuie să confirmați că nu intenționați să candidați la președinție – i s-a adresat ei (lui Timoșenko), Vitali Kliciko.

- Nu, eu voi candida, - a tăiat Timoșenko.

- Atunci, îmi pare rău, sîntem concurenți.

Cu aceasta dialogul, de fapt, s-a încheiat”, - scrie Koșkina.

Mai tîrziu, Timoșenko și-a pus colegii la curent cu planurile sale, la conversație fiind prezent și Kliciko.

"În una din sălile Parlamentului au venit colegii Iuliei Timoșenko. Lor Timoșenko, de asemenea, le-a declarat că intenționează să lupte pentru "postul numărul unu". Și doar atunci Kliciko, demonstrînd o indignare maximă s-a ridicat de pe scaun și a ieșit. Vitali Vladimirovici înțelege greu, din a doua oară", - se spune în text.

Totodată se remarcă că susținătorii fostului prim-ministru au salutat vestea destul de prudent, dar în cercul apropiaților sînt siguri de faptul că, după toți acești ani Timoșenko nu și-a pierdut electoratul, care, în cea mai mare parte este reprezentat de populația din mediul rural.

Cu toate acestea, spune textul, este clar doar că Arseni Iațeniuk a renunțat oficial la intenția de a candida la președinție. Potențiali candidați pentru președinție, cu excepția lui Timoșenko rămîn Vitali Kliciko, Oleg Tiagnibok, Petro Poroșenko și Mihail Dobkin cu Serghei Tighipko din partea Partidului regiunilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?