Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Un oficial european îl contrazice pe Vladimir Voronin (VIDEO)

28 feb. 2014,, 13:06   Politică
5724 8
Foto: romanialibera.ro
Semnarea de către Moldova a Acordului de asociere cu UE nu va însemna în nici un caz pierderea suveranității țării. Declarația a fost făcută de eurodeputatul român Monica Macovei, care a ținut să contrazică poziția Partidului Comuniștilor în acest sens și a liderului PCRM, Vladimir Voronin. Macovei a venit cu precizările de rigoare în cadrul unei conferințe de presă organizată de PLDM, la care au participat alți doi europarlamentari din grupul Partidului Popular European.

Potrivit Monicăi Macovei, semnarea Acordului de asociere va aduce bunăstare cetățenilor Republicii Moldova, iar rezultatele vor fi vizibile chiar în primul an de implementare a acordului.

„În acest moment, Moldova este țara cea mai iubită de UE, a mers cu progresele foarte rapid, de asta a ajuns și un fel de copil răsfățat al Uniunii. Semnarea Acordului de asociere va însemna bunăstare. Nu înseamnă deloc pierderea suveranității, nu are nicio legătură. Aud tot felul de minciuni de acest tip. Acordul îndeamnă că veți fi în spațiul democratic european”, a precizat Macovei.

Cu o precizare în acest sens a venit și eurodeputatul Theodor Stolojan, care a menționat că Parlamentul European respectă integritatea și suveranitatea Republicii Moldova. Oficialul a subliniat că Moldova mai are de parcurs un drum lung, în ceea ce privește implementarea reformelor.

De cealaltă parte, europarlamentarul Marian-Jean Marinescu a anunțat că Acordul de asociere cu UE va fi semnat în luna august a acestui an. Marinescu a salutat faptul că societatea moldovenească a făcut față presiunilor venite din interior și exterior de-a lungul timpului.

Cei trei reprezentanți ai Grupului Partidului Popular European au declarat că vor continua să susțină Moldova pe calea integrării europene.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?