Eurovision stiri: 513
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

Banca Mondială a confirmat disponibilitatea de a acorda Moldovei $30 milioane pentru dezvoltarea drumurilor locale

28 feb. 2014,, 09:00   Economie
3318 0
Foto: noi.md
Banca Mondială (BM) este dispusă să acorde Moldovei 30 mil. de dolari pentru restabilirea drumurilor locale. Despre aceasta a declarat reprezentanta BM, Lider de Sector pentru Dezvoltare Durabilă în Belarus, Moldova şi Ucraina, Tamara Sulukhia, în cadrul întrevederii la Chişinău cu ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari.

Potrivit agenţiei "Infotag", cu referinţă la serviciul de presă al ministerului, Botnari a informat că Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor a demarat pregătirile pentru implementarea în 2014 a unui amplu proiect de reparaţii a drumurilor locale, în acest scop fiind alocate din Fondul Rutier 390 milioane de lei.

"Am reuşit, în premieră, identificarea surselor de finanţare pe intern pentru repararea drumurilor dintre sate, ca să asigurăm accesul locuitorilor spre principalele obiectivele sociale. Avem însă nevoie şi de sprijinul partenerilor de dezvoltare", a afirmat ministrul. Tamara Sulukhia a anunţat că obiectivul vizitei sale în Moldova este anume de a urmări îndeaproape aspecte ce ţin de implementarea portofoliului sectorului de dezvoltare durabilă în transport şi alte domenii, inclusiv a celui privind reabilitarea drumurilor locale.

Negocierile, privind realizarea proiectului referitor la reabilitarea drumurilor locale din Republica Moldova, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor le poartă cu Banca Mondială din vara anului 2013.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?