X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Experţi din Republica Moldova şi Transnistria au discutat posibilitatea utilizării în comun a spaţiului aerian

26 feb. 2014,, 13:40   Societate
3106 0
Foto: mir24.tv
Interacţiunea între Transnistria şi Moldova în privinţa utilizării spaţiului aerian a făcut obiectul discuţiilor în cadrul şedinţei recente de la Bender a grupurilor de experţi pentru subiecte ale dezvoltării transportului şi gospodăriei drumurilor, cu participarea reprezentanţilor ambasadelor Federației Ruse în Ucraina, precum şi ai Misiunii OSCE în Republica Moldova.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la pagina web a ministerului de externe al autoproclamatei RMN, acest subiect a fost înaintat de partea transnistreană, care a anunţat "despre planificarea adoptării Codului aerian al republicii şi a normelor corespunzătoare, precum şi despre intenţia de a dezvolta mica aviaţie".

Potrivit comunicatului, "pe parcursul şedinţei experţii şi-au exprimat disponibilitatea de a continua discuţiile pe marginea acestui subiect în cadrul viitoarelor şedinţe".

Participanţii au discutat şi perspectivele de interacţiune a părţilor în ceea ce priveşte organizarea transportărilor de mărfuri şi pasageri de către transportul auto al Transnistriei.

Reprezentanţii Tiraspolului au prezentat proiectul Deciziei protocolare "Cu privire la bazele interacţiunii între ANTA RM şi SA "Dnestrtrans" la capitolul efectuării transportărilor internaţionale".

La finele şedinţei s-a decis discutarea proiectului de acord în cadrul şedinţelor ulterioare, după ce partea moldovenească va lua deciziile de rigoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?