X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Șupac: Interzicerea pedepsei pentru propaganda fascismului în Ucraina va avea răsunet și în Moldova

26 feb. 2014,, 13:02   Societate
5274 1
Foto: facebook.com
„Noua majoritate parlamentară din Ucraina a înregistrat ieri în Rada Supremă un proiect de lege care interzice pedeapsa pentru propaganda fascismului. Această decizie a stîrnit indignarea întregii comunități mondiale progresiste. Pentru statul nostru asemenea particularități ale noii „democrații” ucrainene ar putea avea urmări grave”. De această părere este conducătorul reprezentanței Mișcării Internaționale „Lume fără nazism” în Moldova, deputata Ina Șupac.

„Acum, în Ucraina se încearcă anularea legii care condamnă reabilitarea criminalilor naziști și complicilor lor”, a declarat pentru NOI.md Ina Șupac. Parlamentara a menționat că în Moldova un proiect de lege similar a fost înregistrat de fracțiunea PCRM încă în decembrie 2011, însă acesta nici nu a fost examinat. „Majoritatea de la guvernare sub diferite pretexte refuză să includă acest proiect în agenda de lucru”, a precizat deputata.

În opinia Inei Șupac, adoptarea în Ucraina a legii care prevede anularea răspunderii penale pentru propaganda fascismului va fi un semnal că deputații moldoveni au ales calea corectă.

„Deja acum, majoritatea parlamentară de la noi consideră că nu e nimic grav în a-l îndreptăți pe aliatul lui Stepan Bandera, Ion Antonescu. Și asta se face inclusiv pe paginile manualelor de istorie, care nu relatează despre măreția Victoriei de pe 9 mai și victimele Holocaustului. Consider că toate acestea sînt inadmisibile. În cazul în care oficialii UE nu reacționează la călcarea în picioare a valorilor europene în Ucraina societatea civilă moldovenească și partidele noastre politice sînt obligate să-și unească eforturile și să nu admită ofensiva fascismului în Moldova”, a declarat Șupac.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?