X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Partidul Forța Poporului vine cu un îndemn către forţele politice din Moldova (DOC)

25 feb. 2014,, 16:26   Politică
4448 5
Foto: noi.md
Partidul Forța Poporului îndeamnă forţele politice patriotice și proeuropene din Republica Moldova să contracareze în mod ferm și consecvent acțiunile provocatoare ale forțelor politice care încurajează deschis fenomenele secesioniste. Într-o declarație emisă presei, membrii Partidului Forța Poporului, condus de Nicolae Chirtoacă, susțin că unul dintre motivele care au încurajat forțele politice conservative și antinaționale din Moldova să adopte poziţii radicale în efortul năprasnic de respingere a vectorului european, promovat de actuala guvernare, este și situaţia tensionată din Ucraina.

„Autoritățile statului trebuie în mod hotărît să pună capăt oricăror acțiuni care prezintă pericol pentru integritatea teritorială a statului moldav, inclusiv și celor care vin din partea forțelor antimoldovenești de factură unionistă. Evoluțiile dramatice din Ucraina, incertitudinile care mai planează asupra acestei țări, situația la nivel regional, perspectivele europene, care redevin realitate pentru cetățenii statului vecin, dar și riscurile revenirii la putere a grupărilor oligarhice, cer o luare clară de atitudine din partea actualei coaliții de guvernare”, menționează sursa citată.

Potrivit formațiunii, continuarea cursului proeuropean al Ucrainei are o importanţă deosebită pentru Republica Moldova. „În plan geopolitic, economic și social, asocierea statului vecin cu Uniunea Europeană și crearea unei zone de liber schimb cu UE va oferi și un anumit grad de siguranță Moldovei în raport cu presiunile eventuale din partea unor forțe externe interesate să zădărnicească agenda europeană a Moldovei”, a conchis sursa.

Varianta integrală a declarației Partidului Forța Poporului referitoare la situația din Ucraina și perspectivele de europenizare ale Moldovei o puteți accesa aici.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?