COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 857 485 INFECTAȚI 330 799(+1505)   TRATAȚI 308 832     DECESE 7576(+41)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2958
Puterea stiri: 6915
Coronavirus stiri: 7682

Formuzal: România va recalifica "mercenarii" de pe Maidan pentru "scenariul ucrainean" în R. Moldova

25 feb. 2014,, 02:14   Societate
12589 14
Foto: regnum.ru
Autoritățile din Găgăuzia îi invită pe militarii trupelor speciale Berkut din Ucraina şi pe Alexandr Başkalenko, fostul conducător al regiunii Volîni din Ucraina, un apropiat al lui Ianukovici, să se reabiliteze fizic şi psihic în Găgăuzia. Invitaţia a fost făcută, sîmbătă, în cadrul congresului extraordinar al tuturor deputaților de către bașcanul Mihail Formuzal.

El a reamintit că Găgăuzia a semnat recent un protocol de intenție de a stabili relații de prietenie cu regiunea Volîni și acum nu are niciun drept moral de a ignora evenimentele de acolo. "Vom invita zece luptători ai trupelor speciale "Berkut" să se odihnească la noi cât va fi nevoie. Două, trei săptămâni, vom găsi şi bani din buget. Avem intenţii frăţeşti în regiunea Volîni. Sunt fraţii noştri şi am stabilit legături. O să-l invit pe guvernator, o să-l rog să vină în Găgăuzia pentru două săptămîni pentru a face un tratament de reabilitare. Să vină la noi, în Găgăuzia, în calitate de oaspete", a declarat başcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal.

Potrivit bașcanului luptătorii "Berkut", nu l-au apărat pe președintele Ianukovici, ci statalitatea Ucrainei și constituția țării.

Formuzal a mai spus că, potrivit informațiilor sale, autoritățile românești "au invitat protestatarii de pe maidan să se trateze în România". "Acum, aceștia 10.000 vor merge pentru tratament și odihnă în România, acolo vor fi finanțați, se vor îngrășa. Cine poate garanta faptul că la toamnă ei nu vor ajunge în Republica Moldova și nu vor pune în aplicare scenariul ucrainean ? .. Găgăuzii și moldoveni ar trebui să le dea un răspuns adecvat", - a rezumat Formuzal.

La rîndul său, șeful Adunării Populare Dmitri Konstantinov, a chemat ca Președintele României Traian Băsescu să fie declarat persona non grata în Republica Moldova pentru "afirmațiilepermanente că noi trăim pe pămînt străin, românesc și el intenționează să unească aceste teritorii în componența României".

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽