X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Formuzal: România va recalifica "mercenarii" de pe Maidan pentru "scenariul ucrainean" în R. Moldova

25 feb. 2014,, 02:14   Societate
13159 14
Foto: regnum.ru
Autoritățile din Găgăuzia îi invită pe militarii trupelor speciale Berkut din Ucraina şi pe Alexandr Başkalenko, fostul conducător al regiunii Volîni din Ucraina, un apropiat al lui Ianukovici, să se reabiliteze fizic şi psihic în Găgăuzia. Invitaţia a fost făcută, sîmbătă, în cadrul congresului extraordinar al tuturor deputaților de către bașcanul Mihail Formuzal.

El a reamintit că Găgăuzia a semnat recent un protocol de intenție de a stabili relații de prietenie cu regiunea Volîni și acum nu are niciun drept moral de a ignora evenimentele de acolo. "Vom invita zece luptători ai trupelor speciale "Berkut" să se odihnească la noi cât va fi nevoie. Două, trei săptămâni, vom găsi şi bani din buget. Avem intenţii frăţeşti în regiunea Volîni. Sunt fraţii noştri şi am stabilit legături. O să-l invit pe guvernator, o să-l rog să vină în Găgăuzia pentru două săptămîni pentru a face un tratament de reabilitare. Să vină la noi, în Găgăuzia, în calitate de oaspete", a declarat başcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal.

Potrivit bașcanului luptătorii "Berkut", nu l-au apărat pe președintele Ianukovici, ci statalitatea Ucrainei și constituția țării.

Formuzal a mai spus că, potrivit informațiilor sale, autoritățile românești "au invitat protestatarii de pe maidan să se trateze în România". "Acum, aceștia 10.000 vor merge pentru tratament și odihnă în România, acolo vor fi finanțați, se vor îngrășa. Cine poate garanta faptul că la toamnă ei nu vor ajunge în Republica Moldova și nu vor pune în aplicare scenariul ucrainean ? .. Găgăuzii și moldoveni ar trebui să le dea un răspuns adecvat", - a rezumat Formuzal.

La rîndul său, șeful Adunării Populare Dmitri Konstantinov, a chemat ca Președintele României Traian Băsescu să fie declarat persona non grata în Republica Moldova pentru "afirmațiilepermanente că noi trăim pe pămînt străin, românesc și el intenționează să unească aceste teritorii în componența României".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?