Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Expert: SUA își regîndește poziția față de Moldova și alte state din Parteneriatul Estic

24 feb. 2014,, 17:06   Societate
6768 5
Foto: europalibera.org
Statele Unite ar putea anunța despre intensificarea suportului economic și politic acordat Republicii Moldova, în contextul vizitei ce urmează a fi întreprinsă de premierul Iurie Leancă la Washington. Poziția aparține directorului Asociaţiei pentru Politică Externă, Victor Chirilă, și a fost exprimată pentru NOI.md.
În opinia expertului, pe agenda discuțiilor dintre Iurie Leancă și vicepreședintele SUA Joe Biden va figura criza din Ucraina, dar și consecințele acesteia pentru Republica Moldova.

„Este o vizită de consultări, în contextul crizei din Ucraina. Cred că se va discuta și despre modul în care este afectată Moldova de evenimentele din Ucraina. Nu cred că vor fi mesaje noi. Partea americană va transmite încă o dată mesajele de susținere la adresa Moldovei. SUA este în proces de regîndire a strategiei față de țările Parteneriatului Estic. Nu este exclusă o intensificare a susținerii economice și politice”, a explicat Chirilă.

Și analistul politic Nicolae Negru este de părere că oficialii americani vor reitera sprijinul SUA pentru cursul european al Republicii Moldova. Potrivit lui, însăși vizita întreprinsă de Leancă la invitația oficialilor americani constituie un semnal pozitiv pentru Moldova.

„Cred că SUA se va implica și mai activ, după o perioadă în care se spune că a lăsat toate pe seama Uniunii Europene. Există o insatisfacție a SUA față de modul în care UE a acționat în cazul Ucrainei”, a remarcat Negru.

Menționăm că premierul Iurie Leancă va efectua pe 3 martie o vizită în Statele Unite, la invitația vicepreședintelui SUA Joe Biden.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?