Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4055

Deputații din Găgăuzia au aprobat rezultatele referendumurilor din 2 februarie

24 feb. 2014,, 11:14   Politică
5684 2
Foto: gagauzinfo.md
„Deputații de toate nivelurile din UTA Găgăuzia au aprobat rezultatele referendumului legislativ și ale celui consultativ din 2 februarie, ca „cea mai înaltă formă democratică de putere a poporului”. Principalul semnal care a răsunat în discursurile tuturor vorbitorilor a fost cerința față de autoritățile Moldovei de a păstra suveranitatea statului. Și trebuie menționat că nu a fost nicio aluzie la separatism. A fost nu doar o adunare a aleșilor poporului, ci o adevărată sărbătoare, plină de spirit de egalitate și democrație”, a declarat pentru NOI.md Irina Vlah, deputată în Parlamentul Republicii Moldova.

Interlocutoarea a comunicat că, în pofida apelurilor și declarațiilor lui Dudoglo făcute la adresa colegilor de partid de a boicota congresul, la eveniment au participat mai mulți membrii ai Partidului Democrat din consiliile sătești. Irina Vlah a precizat că participanții la congres nu au admis provocări și au împiedicat din start încercarea liderului fracțiunii PD din Consiliul municipal Comrat, Vitalie Vasilioglo, de a face scandal.

„Cu părere de rău, la eveniment nu a participat niciun reprezentant al autorităților centrale. În aceste condiții mai poți crede că ei doresc să stabilească un dialog cu locuitorii autonomiei?! Degeaba nu au venit, or, nimeni din cei prezenți nu au avut intenția de a-i critica, toți au fost foarte prietenoși și constructivi”, a subliniat Vlah.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?