X 

ÎS „Registru”, pregătită să emită un număr mare de paşapoarte biometrice

22 feb. 2014,, 16:30   Societate
6136 2
Foto: adevarul.ro
Ministerul Tehnologiilor Informaţiei şi Comunicaţiilor se aşteaptă la o creștere a numărului de solicitări pentru perfectarea pașapoartelor biometrice, odată cu obţinerea regimului liberalizat de vize cu UE. Potrivit ministrului Pavel Filip, Întreprinderea de Stat „Registru” este pregătită să facă faţă fluxului mare de cereri.

Oficialul a precizat că întreprinderea are o capacitate de a emite pînă la 4000 de acte pe zi, în prezent fiind recepționate 500-600 de cereri zilnic.

„Acum putem da asigurări că pașapoartele biometrice moldovenești și procedurile de eliberare sînt sigure și întrunesc exigențele de abolire a vizelor europene”, a menţionat Pavel Filip.

Costul unui pașaport biometric perfectat într-un interval 30 de zile este de 700 de lei și nu va fi modificat nici după introducerea copertelor de culoare bordo, în toamna acestui an.

În prezent, peste 750 mii de cetățeni moldoveni dețin paşapoarte biometrice, iar aproximativ 2 milioane – pașapoarte non-biometrice. Ultimele vor rămîne în vigoare pînă la expirarea termenului de valabilitate, însă cu aceste acte cetățenii vor putea călători în țările UE doar cu viză.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?