COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 857 485 INFECTAȚI 330 799(+1505)   TRATAȚI 308 832     DECESE 7576(+41)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2958
Puterea stiri: 6915
Coronavirus stiri: 7682

Filat despre partidul lui Renato Usatîi

21 feb. 2014,, 11:28   Politică
15379 12
Foto: noi.md
Liderul PLDM, Vlad Filat, se declară împotriva partidelor politice care luptă împotriva poporului și cere sancționarea acestora. Declarația a fost făcută de Filat, în contextul inițiativei omului de afaceri Renato Usatîi de a-și lansa propriului partid. Opinia a fost expusă în cadrul emisiunii „Fabrika”, de la Publika TV.

Deși a evitat să-și expună direct părerea despre inițiativa lui Usatîi, Filat a dat de înțeles că apariția partidului ar constitui o amenințare la adresa poporului.

„Privesc procesul politic ca fiind unul public, ca fiind o luptă politică. Însă nu accept, nu am acceptat și nu voi accepta ca această luptă politică să fie dată împotriva propriului stat, or, ceea ce se întîmplă în cazul unora sînt acțiuni clare și pronunțate împotriva Moldovei și acest lucru nu trebuie doar să fie confruntat, dar și sancționat sub toate aspectele, inclusiv juridic” , a menționat Filat.

Liderul PLDM a reiterat faptul cele trei partide din cadrul coaliției de guvernare vor încerca să ducă pînă la capăt demersul de integrare europeană a țării și vor acorda mai puțină atenție activității altor formațiunii politice.

„Ar fi foarte naiv, dacă am pierde mult timp în a comenta ce face unul sau altul. Am reactualizat înțelegerea care am avut-o în cadrul coaliției proeuropene. Trebuie să ne concentrăm într-o manieră cît mai responsabilă pe proiectul de integrare europeană”, a remarcat Filat.

Menționăm că omul de afaceri Renato Usatîi a depus ieri la Ministerul Justiției cererea de confirmare a denumirii partidului său, în vederea inițierii procedurii de fondare a formațiunii. Potrivit lui Usatîi, denumirea partidului urmează să fie „Partidul Nostru – Наша Партия”.
0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽