X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Ex-președinte al CNO: Rezultatele sportivilor noștri la Olimpiadă au fost previzibile (VIDEO)

20 feb. 2014,, 16:21   Sport
4849 0
Foto: trm.md
Rezultatele sportivilor noștri la Jocurile Olimpice de la Soci au fost previzibile, însă, avînd în vedere nivelul lor de pregătire, acestea pot fi considerate satisfăcătoare. De această părere este fostul președinte al Comitetului Național Olimpic (CNO) Efim Josanu.

„Dacă cineva a crezut că vom reveni de la Soci cu medalii de aur, acestea au fost doar niște iluzii. Nu poți cere locuri înalte, dacă sportivii nu au avut o pregătire corespunzătoare. Cum s-au pregătit așa și au evoluat. Pentru a obține rezultate bune, este nevoie de o pregătire pe parcursul tuturor celor patru ani și de o finanțare pe măsură. La ce te poți aștepta în condițiile în care sportivii sînt finanțați doar pentru participarea la 3-4 competiții, iar procesul de pregătire are loc doar periodic?”, a opinat Josanu.
Potrivit fostului președinte al CNO, în epoca globalizării rezultatele slabe nu pot fi justificate prin clima neprielnică și lipsa zăpezii.

Cu toate acestea, Efim Josanu consideră că sportivii moldoveni trebuie să participe la Jocurile Olimpice de Iarnă, în pofida pregătirii lor slabe.

Evoluția sportivilor moldoveni la Olimpiada de la Soci i-a dezamăgit pe amatorii sportului. Unii dintre ei consideră că sportivii nu poartă nicio vină pentru rezultatele slabe, alții însă cred că Moldova în genere nu trebuie să cheltuiască bani pentru participarea la Jocurile Olimpice de Iarnă.

Președintele CNO, Nicolae Juravschi, a rugat să nu se facă concluzii pripite privind oportunitatea participării sportivilor moldoveni la olimpiadă. În opinia lui Juravschi, merită să ne bucurăm măcar de faptul că sportivii au participat și au obținut o calificare.

Moldova a fost reprezentată la Olimpiada de la Soci de patru sportivi. Cel mai bun rezultat l-a înregistrat schiorul Victor Pînzaru, care a ocupat în proba de sprint locul 77 din 86 de participanți. La proba de sanie Bogdan Macovei a ocupat locul 36 din 39 de concurenți, anunțîndu-și retragerea din carierea competițională. Biatlonista Alexandra Camenșcic la proba de sprint a ocupat ultimul loc – 84, iar austriacul naturalizat Georg Lindner nu a reușit să încheie cursa la proba de slalom supergigant.

Pentru participarea sportivilor moldoveni la Olimpiada de la Soci au fost cheltuiți 600 de mii de lei.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?