X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Marea Britanie va restricționa accesul la indemnizații pentru migranții din UE

20 feb. 2014,, 09:30   Externe
3724 0
Foto: publika.md
Imigranții europeni care nu reușesc să își asigure un loc de muncă plătit cu 150 de lire sterline pe săptămînă, pentru cel puțin trei luni, ar putea fi excluși de la primirea de ajutoare sociale, a anunțat marți seară guvernul de la Londra, citat de The Independent.

Cîștigurile imigranților trebuie să atingă acest prag pentru ca aceștia să se califice pentru statutul de "lucrător", care le conferă dreptul la alocație pentru copii, credit fiscal pentru copii, ajutor pentru locuință și alocație de șomaj, dacă își pierd locul de muncă.
Inițiativa face parte dintr-un pachet de măsuri menite să descurajeze "turismul pentru ajutoare sociale" din România și Bulgaria, ca urmare a ridicării controalelor tranzitorii pentru lucrătorii din cele două țări, începînd cu luna ianuarie a acestui an.
"Aceste reforme vor garanta că avem un sistem echitabil — unul care oferă sprijin lucrătorilor și celor care caută de muncă în mod real, dar nu permite oamenilor să vină în țara noastră și să profite de sistemul nostru de ajutoare", a declarat ministrul britanic pentru muncă și pensii, Iain Duncan Smith.

"Opinia publică britanică este pe bună dreptate îngrijorată de faptul că imigranții ar trebui să contribuie la economia acestei țări, nu să ajungă aici din cauza atractivității sistemului nostru de ajutoare", a adăugat oficialul.
Potrivit Ministerului pentru Muncă și Pensii, în cadrul legislației actuale a Uniunii Europene, categoria "lucrător" are o definiție prea largă și este potențial deschisă unor persoane care lucrează, de fapt, foarte puțin.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?