X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Iurie Leancă: Anul 2014 nu va fi unul simplu, dar este important să menţinem coeziunea pe plan intern

19 feb. 2014,, 12:37   Politică
6464 7
Foto: epochtimes-romania.com
„Anul 2014 nu va fi unul simplu, dar cel mai important pentru noi este să menţinem coeziunea şi unitatea pe plan intern, în Coaliţie”, a declarat premierul Iurie Leancă în cadrul unui interviu pentru „Revista 22” din România.

Potrivit agenţiei „Infotag”, premierul a recunoscut că există anumite divergenţe în cadrul coaliţiei de guvernare „ca în orice familie”, precizînd însă că ceea ce îi uneşte „este mult mai important decît elementele de ordin ideologic şi de ordin factologic”.

„Faptul că semnăm Acordul de asociere şi pe cel de liber schimb mai spre toamnă este un element care ne obligă să stăm împreună, fiindcă avem deja experienţa Ucrainei şi vedem că de la parafare pînă la semnare nu există un automatism, astfel încît trebuie să fim coerenţi, să avansăm cu reformele şi, cel mai important, să vadă cetăţeanul Republicii Moldova schimbările spre bine”, a spus premierul.

În ceea ce priveşte sondajele privind opţiunile de integrare în UE versus cele de integrare în Uniunea Vamală cu Rusia-Belarus-Kazahstan, premierul a menţionat că nu ştie dacă aceste cifre reflectă foarte corect percepţia din societate.

„Noi ne-am axat foarte mult pe negocierea Acordului de asociere şi liber schimb şi regimul fără viză. Alţii s-au axat pe comunicare, distorsionînd puternic tot ce înseamnă acest obiectiv european, astfel încît astăzi avem, iată, această percepţie”, a spus Leancă. Premierul a menţionat că ceea ce apreciază în comunicarea cu partenerii de la Moscova este că „aceştia nici nu încearcă să ne convingă de alte opţiuni, ci doar ne sugerează să cîntărim foarte bine consecinţele Zonei de Liber Schimb şi aranjamentele comerciale pe care le avem în prezent”.

„Din acest motiv, le-am spus că sîntem gata să comunicăm, să discutăm problemele pe care le au ei, în ce măsură sînt sau nu legitime. Le-am transmis colegilor de la Moscova şi textul acordurilor cu UE, după ce l-am parafat, deci nu avem nimic de ascuns. Dar mie, cel puţin, în comunicarea pe care am avut-o cu omologul rus, niciodată nu mi s-a spus că ne oferă altceva”, a relatat şeful cabinetului de miniştri. Premierul a mai menţionat că „Zona de Liber Schimb cu UE şi păstrarea relaţiilor cu CSI sînt elemente vitale pentru ca economia Republicii Moldova să păstreze ritmul pozitiv de creştere”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?