Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

65 de antreprenori vor primi finanțări de până la 250 mii lei

26 apr. 2019,, 18:30   Economie
2581 1

În Republica Moldova vor activa 65 de întreprinderi create prin intermediul Programului de Atragere a Remitențelor în Economie „PARE 1+1”. Antreprenorii lucrători-migranți sau rude de gradul I ai acestora vor primi până la 250 mii de lei finanțare nerambursabilă din partea Uniunii Europene și a bugetului de stat în baza algoritmului „1+1”, astfel încât fiecare leu investit din remitențe este suplinit cu un leu în formă de grant, informează MOLDPRES.

Titularii afacerilor au semnat astăzi la Chișinău contractele de finanțare nerambursabilă în sumă totală de 16 mln de lei. Directorul general interimar al Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii, Petru Gurgurov, a declarat că proiectele vor genera investiții cumulative în economie de circa 39 mln de lei și vor asigura 135 de locuri de muncă.

Secretarul general de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Iulia Costin, a declarat la eveniment că autoritățile sunt permanent în căutarea noilor instrumente și oportunități care să ajute atât cetățenii din țară, cât și din diasporă să-și deschidă acasă afaceri profitabile. Oficialul a îndemnat beneficiarii programului să aplice și la alte proiecte de susținere a mediului de afaceri lansate în țara noastră.

Iva Stamenova, manager proiect Agricultură și Dezvoltare Durabilă, Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, a reconfirmat sprijinul blocului comunitar european pentru dezvoltarea și modernizarea unei economii sustenabile a Republicii Moldova.

Din numărul total de 65 de solicitanți de susținere financiară nerambursabilă, 46 activează în agricultură, alte 12 afaceri se vor desfășura în domeniul prestării serviciilor și șapte în industrie. Ideile de afaceri propuse de migranți vor fi realizate în 26 raioane ale țării, iar alți 9 beneficiari ai Programului sunt din municipiul Chișinău. Beneficiarii vor investi remitențele provenite din 15 state: Australia, Federația Rusă, Franța, Germania, Irlanda, Israel, Italia, Luxemburg, Marea Britanie, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Spania și SUA.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?