Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Transgaz anunță cînd vor începe lucrările la gazoductul Ungheni-Chișinău

26 apr. 2019,, 16:11   Economie
2662 2

Compania românească Transgaz anunță că a semnat toate contractele necesare realizării conductei Ungheni-Chișinău, iar ordinul de începere a lucrărilor va fi emis la data de 2 mai 2019.

Realizarea proiectului Ungheni-Chișinău, un proiect de interes național în Republica Moldova, presupune construirea unei conducte de transport gaze naturale în lungime de 120 km, trei stații de predare a gazelor naturale (două în Chișinău și una în Ungheni) şi dotarea centrului de dispecerizare și dirijare de la Ghidighici, scrie Agora.

Rețeaua de transport gaze naturale pe ruta Ungheni-Chișinău reprezintă cea de-a doua etapă a proiectului de interconectare Iași-Ungheni-Chișinău.

„Transgaz acordă sprijin direct și consistent societății Vestmoldtransgaz, pentru implementarea contractelor aflate în derulare și atingerea obiectivului strategic asumat. Realizarea proiectului Ungheni-Chișinău contribuie la dezvoltarea durabilă a economiei Republicii Moldova, la modernizarea și eficientizarea infrastructurii energetice existente, la asigurarea securității energetice a ţării, la crearea unei pieţe de energie transparente şi competitive, precum şi la integrarea pe piaţa energetică europeană. Transgaz dispune de resursele necesare finalizării acestei investiții”, a declarat Ion Sterian, directorul general al companiei românești.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?