X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Kliciko a declarat că refuză la permisul de ședere în Germania

17 feb. 2014,, 02:06   Externe
4906 12
Foto: obozrevatel.com
Liderul partidului "UDAR", Vitali Kliciko, a declarat că a refuzat de permisul de ședere în Germania și este cetățean al Ucrainei.

"Da, într-adevăr, am avut dreptul de a trăi în Europa. În prezent nu mai am acest drept. De la declararea (Independenței Ucrainei – n.red.) am fost și sînt cetățean al Ucrainei. Permis de ședere în Germania eu nu am", - a spus el la o conferință de presă în Dnepropetrovsk, duminică, relatează Interfax.

Răspunzînd la întrebarea reporterilor cu privire la cererea în instanța de judecată, în care i se cere să furnizeze informații despre decorarea sa cu cea mai înaltă distincție din Germania, Kliciko a declarat că a primit-o pentru activitatea sa socială.

"În afară de cea mai înaltă distincție a Germaniei, am fost decorat cu una similară în Ucraina. Aceste distincții le-am primit datorită activității mele obștești. Sînt ambasador al UNESCO și este deja o activitate obștească mondială legată de educația copiilor aflați în dificultate. Nu am de ce să mă îndreptățesc, este o informație publică. De ce informația este solicitată prin instanța de judecată, eu nu înțeleg", - a spus politicianul.

Liderul fracțiunii "UDAR" a anunțat anterior că are permis de ședere în Germania.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?