Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Primăria anunță cînd va începe reparația bulevardului Ștefan cel Mare și Sfînt

16 feb. 2014,, 14:30   Societate
4760 2
Foto: noi.md
Lucrările de reparație a celor trei străzi din centrul capitalei – bd. Ştefan ce Mare şi Sfînt, str. V. Alecsandri şi bd. Negruzzi – vor demara în luna iunie a acestui an. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Primăriei, care urmează să anunțe în decursul unei luni compania cîștigătoare care se va ocupa de lucrările de reconstrucție.

La concurs au participat șapte companii de profil din Bulgaria, Italia, România şi Spania, care au depus oferte ce variază între 10 şi 16,5 milioane de euro. Companiile respective urmează a fi evaluate după oferta tehnică, dacă întrunesc condiţiile impuse de BERD. Ulterior vor fi comparate preţurile propuse de agenţii economici.

Proiectul include reabilitarea străzilor, a trotuarelor, crearea locurilor de parcare şi modernizarea iluminatului public stradal. Este vorba de circa 7 kilometri de stradă, inclusiv trotuarul, reţelele subterane, reabilitarea iluminatului public. Derularea proiectului este prevăzută pentru perioada: martie 2014 – iulie 2015.

Pe lîngă cele trei străzi incluse în proiect, urmează a fi reabilitate străzile 31 August 1989, Alexandru cel Bun şi Tighina. Costul total al proiectului se ridică la circa 32 de milioane de euro.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?