Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Sir Suma Chakrabarti, preşedintele BERD: Medpark sporește accesul cetățenilor la servicii medicale de calitate ©

14 feb. 2014,, 14:45   Societate
2175 0


Spitalul Internațional Medpark a fost vizitat de către Sir Suma Chakrabarti, Preşedintele Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. Vizita a avut loc în cadrul întrevederilor cu reprezentanții mai multor proiecte finanțate de BERD. Oficialul a făcut un tur al spitalului şi a afirmat că Medpark sporește accesul cetățenilor RM la servicii medicale de calitate și poate deveni un exemplu demn de urmat în domeniul asistenţei medicale de către statele din Europa de Est.


Sir Suma Chakrabarti, preşedintele BERD: „BERD are plăcerea să ofere suport Spitalului Internațional Medpark, un proiect de o importanță socială majoră, care a fost susținut și de autoritățile moldovenești din domeniul ocrotirii sanatatii. Fiind cel mai mare investitor instituțional în Moldova, suntem încântați să susținem investorii straini și să investim împreună, favorizând schimbarea prin sprijinul acordat unor astfel de proiecte inovative și ambițioase. Este foarte important faptul că datorită acestor investiții, a crescut volumul serviciilor de sănătate calitative pentru cetățenii Moldovei. Pe parcursul celor 3 ani de existență, Medpark a arătat că există necesitatea serviciilor medicale de calitate, și a demonstrat prin acest spital, că ele pot fi oferite la un nivel superior. Ne așteptăm ca spitalul Medpark să continue activitatea de succes întru susținerea societății din Moldova, dar și, în perspectivă, ale țărilor vecine. Medpark este o instituție medicală unică de acest fel în Moldova, care poate deveni un exemplu și pentru alte țări din Europa de Est.”

Idris Ozcelik, Manager General Medpark: „Apreciem înalt faptul că BERD are încredere în succesul primului proiect privat din domeniul medicinii autohtone de o astfel de amploare. Suntem siguri că vom face față așteptărilor atât a acționarilor, cât și a societății, astfel încât, Medpark să-și mențină statutul de proiect investițional model în medicină. Sistemul ocrotirii sănătății din Republica Moldova beneficiază de resurse umane valoroase. Din această perspectivă, dezvoltând infrastructura și serviciile de calitate, acest domeniu devine atractiv atât pentru potențiali investitori, cât și pentru potențiali beneficiari din alte țări din regiune.”

Despre Medpark

Inaugurat în 2011, Medpark este cel mai mare proiect privat din domeniul medical lansat de investitori din SUA și Turcia, şi co-finanţat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). Investiţiile totale Medpark au depăşit 20 de milioane de euro.

Conceput ca centru de excelenţă, Medpark dispune de săli de operație și rezerve de spitalizare ultradotate, maternitate, laborator propriu de analize, policlinică și departamente de imagistică care oferă proceduri medicale de top precum: rezonanță magnetică, tomografie computerizată, angiografie digitală, osteodensitometrie, radiologie şi mamografie, endoscopie, ecografie şi ultrasonografie de înaltă rezoluţie.

Deschis 24/7, spitalul oferă servicii în conformitate cu standardele de sănătate recunoscute în întreaga lume şi la nivele de calitate egale cu cele ale instituţiilor medicale care sunt lideri pe piaţa internaţională. Toate serviciile medicale sunt oferite pe baza unei infrastructuri moderne și a unei echipe medicale înalt calificate ce monitorizează continuu calitatea îngrijirii medicale, siguranța și satisfacția pacienților.
0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?