Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Lavrov: Înlocuirea democraţiei veritabile în Ucraina cu una "de stradă" este inadmisibilă

13 feb. 2014,, 12:30   Externe
4603 1
Foto: mignews.com
Moscova consideră inadmisibilă înlocuirea "democraţiei veritabile" în Ucraina cu una "de stradă" şi este convinsă că orice schimbare trebuie să aibă loc în conformitate cu legile ţării, scrie ministrul rus de Externe Serghei Lavrov într-un articol publicat joi în ziarul Kommersant.

"Situaţia în care procesul democratic de exprimare a opiniei se transformă într-o «democraţie de stradă», cînd părerea a sute de mii de manifestanţi care încearcă să exercite presiuni asupra puterii este considerată drept «voce a poporului», nu poate fi admisă", a apreciat ministrul rus.

În opinia lui Lavrov, tensionarea situaţiei din Ucraina nu poate fi în interesul nimănui.

"Observăm că forţele antiguvernamentale din Ucraina manifestă intenţii naţionaliste, chiar extremiste, iar propaganda împotriva Rusiei seamănă cu afirmaţii antisemite şi rasiste", a adăugat Lavrov.

De asemenea, el a criticat îndemnul Bruxelles-ului adresat Kievului de a alege o singură direcţie - spre Uniunea Europeană sau spre Rusia -, afirmînd că o astfel de cerere contravine eforturilor îndreptate spre înlăturarea barierelor în Europa.

"Reafirmăm că, după părerea noastră, orice stat suveran are dreptul să-şi aleagă direcţia de dezvoltare", a insistat Lavrov, adăugînd că "am fost neplăcut surprinşi să vedem că, în opinia Uniunii Europene şi a Statelor Unite, alegerea «liberă» în privinţa ucrainenilor înseamnă «un viitor european»".

Ministrul rus de Externe a subliniat că încercările de a decide în locul ucrainenilor cum trebuie să fie viitorul lor sînt "lipsite de perspective".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?