Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Următoarea reuniune a Grupului pentru Acţiunea Europeană a Republicii Moldova ar putea avea loc la Chişinău

11 feb. 2014,, 12:23   Societate
3042 0
Foto: noi.md
Următoarea reuniune a Grupului pentru Acţiunea Europeană a Republicii Moldova s-ar putea desfăşura în luna septembrie 2014 la Chişinău. Propunerea a venit din partea ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, şi a fost făcută la cea de-a opta reuniune a Grupului pentru Acţiunea Europeană a Republicii Moldova, care s-a desfăşurat luni la Bruxelles.

Potrivit agenţiei „Infotag”, care face referire la Serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Externe, evenimentul, coprezidat de România şi Franţa, a avut loc în preajma reuniunii Consiliului Afacerilor Externe al UE.

La reuniune au participat 20 de miniştri de externe şi afaceri europene din state membre ale UE, comisarul european pentru extindere şi politică europeană de vecinătate, Stefan Fule, precum şi secretarul general adjunct al Serviciului European de Acţiune Externă, Helga Schmid.

În cadrul reuniunii au fost abordate subiecte ce ţin de situaţia politică din Republica Moldova, precum şi evoluţia pozitivă a dialogului cu Uniunea Europeană. În context, a fost exprimat sprijinul pentru semnarea Acordului de asociere RM-UE pînă în august 2014, precum şi pentru finalizarea procesului de liberalizare a regimului de vize în viitorul cel mai apropiat.

De asemenea, au fost abordate subiecte legate de situaţia din regiune, precum şi soluţionarea conflictului transnistrean.

Oficialii europeni au exprimat mesaje consolidate de sprijin continuu pentru parcursul european al Republicii Moldova, precum şi pentru procesul de reforme, şi au dat asigurări cu privire la sprijinul politic şi financiar acordat Republicii Moldova în acest sens.

Grupul pentru Acţiunea Europeană a Republicii Moldova este o platformă ministerială informală, lansată în anul 2010, cu participarea miniştrilor de externe din mai multe state membre ale UE, în cadrul căreia se efectuează un schimb de opinii şi idei privind avansarea relaţiilor UE cu Republica Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?