X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Leancă: Guvernul va face tot posibilul pentru ca vinurile moldovenești să revină în Rusia și să cucerească noi piețe de desfacere

11 feb. 2014,, 11:30   Economie
3717 7
Foto: noi.md
„Guvernul va face tot posibilul pentru ca vinurile moldovenești să revină în Rusia și să cucerească noi piețe de desfacere”, a declarat premierul Iurie Leancă în cadrul întrevederii cu un grup de vinificatori. Discuțiile s-au axat pe situația actuală din domeniu, promovarea vinului autohton pe noi piețe de desfacere, precum și eforturile Guvernului în vederea revenirii vinurilor moldovenești pe piața Federației Ruse. Iurie Leancă a dat asigurări că Guvernul va face tot posibilul pentru ca vinurile moldovenești să cucerească noi piețe strategic importante, cum ar fi, spre exemplu, Olanda și alte state nordice ale Europei, Statele Unite ale Americii, China și India, țări care sînt în mare parte consumatoare de vinuri și în care există un interes față de vinul moldovenesc.

Totodată, premierul a declarat că Guvernul va face tot posibilul pentru ca vinul moldovenesc să revină pe piața rusă. „Am discutat acest subiect la Soci, cu premierul rus Dmitri Medvedev. Voi folosi orice oportunitate ca să readuc vinurile noastre pe piața rusă, inclusiv discuțiile informale. Atmosfera discuțiilor neoficiale contribuie adeseori la limpezirea unor chestiuni”, a subliniat Iurie Leancă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?