Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Codurile de etică profesională a judecătorilor şi avocaţilor moldoveni vor fi elaborate din surse europene

7 feb. 2014,, 16:30   Societate
7312 0
Foto: noi.md
Codurile de etică profesională pentru judecătorii şi avocaţii moldoveni, precum şi pentru reprezentanţii tuturor specializărilor juridice din Republica Moldova vor fi elaborate din sursele fondului german „Konrad Adenauer”, a comunicat corespondentului „Infotag”, ministrul Justiţiei, Oleg Efrim.

Potrivit ministrului, principalul scop al documentelor elaborate este de a obţine „toleranţa zero” faţă de corupţie, din partea juriştilor moldoveni.

„Crearea codurilor este prevăzută de Strategia de reformare a sistemului justiţiei al Republicii Moldova. Codurile pentru reprezentanţii unui şir de specializări juridice existente în Moldova nu corespund tendinţelor actuale. Standardele de comportare în viaţa şi munca procurorilor, executorilor judecătoreşti trebuie să fie nu doar înalte, dar şi aplicabile. Sîntem recunoscători partenerilor noştri europeni pentru asistenţă în soluţionarea acestei probleme”, a spus Efrim.

Directorul programului „Statul de drept Europa de Sud-Est”, Thorsten Geissler, a menţionat că apreciază înalt eforturile depuse de autorităţile Moldovei pentru edificarea statului de drept.

„Este greu, dar trebuie să munciți pentru a realiza toate obiectivele propuse”, a spus acesta.

Fondul va acorda Ministerului Justiţiei, pentru elaborarea codurilor, un grant de 9 mii de euro.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?