Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Președintele BERD: "Băncile din Republica Moldova au probleme"

7 feb. 2014,, 10:22   Economie
4354 0
Foto: inprofunzime.md
Bancile din Republica Moldova au probleme. O spune presedintele BERD, aflat in vizita la Chisinau. Din aceasta cauza, institutia a taiat din creditele pe care le oferea bancilor de la noi. Oficialul a mentionat ca din cauza lipsei de transparenta, este tot mai dificil sa lucrezi cu institutiile financiare din tara noastra.

Iata de ce BERD a redus creditarea pentru sectorul bancar din tara noastra de la 40 de milioane de euro in 2010, la putin peste 23 de milioane anul trecut. Pentru 2014 nu exista inca o cifra stabilita.

Tot astazi premierul, care recent a cerut tuturor institutiilor si intreprinderilor de stat sa-si mute conturile la Banca de Economii, nu crede ca astfel banca ar fi favorizata.

Banca de Economii a ajuns aproape de faliment dupa ce a acordat, dupa anul 2009, credite neperformante in valoare de 1,3 miliarde de lei.

Pentru a o ajuta, Parlamentul a cerut Guvernului sa treaca toate conturile institutiilor si intreprinderilor de stat la aceasta banca. Intre timp insa statul a pierdut pachetul de control la BEM, iar banca nu mai este banca de stat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?