X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Secretarul de stat adjunct american insultă UE: “... fuck the EU” (VIDEO)

7 feb. 2014,, 03:26   Externe
8541 3
Foto: obozrevatel.com
Secretarul de stat adjunct american, Victoria Nuland, poate fi auzită adresînd o insultă Uniunii Europene în timpul unei conversaţii telefonice cu ambasadorul SUA în Ucraina, Geoffrey Pyatt, înregistrare ce a fost postată pe Youtube, relatează joi agenţia Reuters.

În conversaţia de circa patru minute, Nuland şi Pyatt discută în principal despre strategiile ce ar trebui adoptate faţă de liderii opoziţiei ucrainene, Vitali Kliciko, Arseni Iaţeniuk şi Oleg Tiagnibok. «Nu cred că Kliciko ar trebui să intre în guvern. Nu cred că este necesar. Nu mi se pare o idee bună», afirmă diplomata americană despre fostul campion la box, în prezent lider al formaţiunii de opoziţie UDAR.


Referindu-se la posibilitatea implicării Naţiunilor Unite în criza din Ucraina, ea îi spune ambasadorului: «Cred că ar fi minunat, ar ajuta să aşezăm lucrurile şi ONU ar putea contribui, dar, ştii ceva ... fuck the EU». «Exact! Şi cred că ar trebui să facem ceva pentru ca totul să funcţioneze pentru că poţi fi sigură că atunci cînd lucrurile o să înceapă să meargă, ruşii o să acţioneze în culise pentru a le torpila», răspunde ambasadorul Geoffrey Pyatt.

Departamentul american de Stat nu a confirmat, dar nici nu a infirmat autenticitatea înregistrării. «Nu am spus că nu este autentică», a afirmat Jennifer Paski, purtătoarea de cuvînt a diplomaţiei americane, adăugînd că Victoria Nuland a prezentat scuze omologilor ei europeni pentru această întîmplare.

Aflată în vizită la Kiev, Victoria Nuland s-a întîlnit joi cu preşedintele Viktor Ianukovici în încercarea de a găsi o soluţie în faţa crizei politice declanşate de escaladarea protestelor antiguvernamentale începute în luna noiembrie, cînd acesta din urmă a refuzat să semneze acordul de asociere cu Uniunea Europeană, preferînd în schimb o apropiere de Moscova.

Rusia a acuzat de mai multe ori statele occidentale că încearcă să influenţeze deciziile politice ale Ucrainei, iar această înregistrare ar putea să alimenteze şi mai mult aceste critici.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?