X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Mîine se aprinde flacăra olimpică la Soci

6 feb. 2014,, 20:00   Sport
5124 0
Foto: b-port.com
O lume întreagă este cu sufletul la gură în aşteptarea celui mai grandios eveniment sportiv din acest an, dedicat sporturilor de iarnă. Circa 2500 de sportivi din 85 de ţări ale lumii urmează să concureze la 98 de probe sportive în cadrul concursului olimpic. Milioane de telespectatori şi sute de mii de suporteri vor face parte, pe durata a 17 zile competiţionale, dintr-o enormă familie olimpică.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă Soci 2014 este programată pentru vineri, 7 februarie 2014. Între timp, astăzi au demarat primele concursuri, programate la trei probe sportive. Ziua de joi a început cu Snowboard – Slopestyle Masculin + Feminin, etapa de calificare.

Între orele 08.00 şi 14.30 cei mai buni sportivi din lume îşi vor demonstra abilităţile profesionale. La ora 16.00 au început calificările la proba freestyle – schi acrobatic pe teren accidentat. Concursul va dura un sfert de oră. Ziua olimpică din Soci se va încheia cu patinaj artistic. Cu începere de la ora 17.30 va avea loc proba pe echipe, în care sportivii vor prezenta un scurt program la proba masculină, plus un program scurt la perechi. Concursul de patinaj artistic va dura pînă la 20.55.

Este pentru prima oară în ultimii 30 de ani cînd o ediţie a jocurilor olimpice de iarnă competiţiile încep cu o zi înaintea ceremoniei de deschidere. Reamintim că mîine pe Stadionul Olimpic „Fist”, va avea loc festivitatea de deschidere a celei de-a XXII ediţii a Jocurilor Olimpice de Iarnă.

Republica Moldova va fi delegată la această competiţie de 4 sportivi, care vor concura la 4 probe olimpice. La ceremonia de deschidere, portdrapelul Republicii Moldova va fi Victor Pînzaru. Sîmbătă, opt februarie, în concursul olimpic de sanie, va intra primul reprezentat al Moldovei, Bogdan Macovei. Sportivul va efectua prima coborîre oficială la 18.30, ora Chişinăului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?