X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Expert: PLDM se așteaptă la atacuri dure din partea concurenților electorali

3 feb. 2014,, 14:13   Politică
3289 5
Foto: ong.md
Inițiativa Partidului Liberal Democrat privind semnarea unui pact de neagresiune în timpul campaniei electorale este o încercare de a preveni atacurile reciproce între membrii coaliției de guvernare, în condițiile în care acest lucru ar putea favoriza PCRM-ul la alegeri. De această părere este analistul politic Ion Tăbîrță, care a precizat pentru NOI.md că în contextul în care, neoficial, campania electorală a început deja, PLDM încearcă să asigure o desfășurare civilizată a acesteia.

„PLDM vrea de pe acum să curme orice tentație a partenerilor de coaliție privind lansarea unor atacuri reciproce. Formațiunea își dorește să meargă într-o albie civilizată în campanie electorală, pentru a nu-i oferi Partidului Comuniștilor posibilitatea de a cîștiga puncte electorale. Este binecunoscut faptul că, în urma bătăliilor politice care au avut loc între PLDM și PD, doar comuniștii au avut de cîștigat. Trebuie să existe un spațiu de concurență civilizată, echilibrată între partide”, a explicat Tăbîrță.

Analistul politic se arată convins că liberal-democrații se așteaptă la atacuri dure din partea concurenților electorali, în campania electorală din 2014. Anume din acest considerent, PLDM încearcă să prevină asemenea scenarii, spune Tăbîrță. Potrivit lui, cele mai dure acțiuni denigratoare la adresa formațiunii vor fi inițiate de Federația Rusă.

„PLDM va fi atacat foarte dur în această campanie de Federația Rusă, atît prin intermediul Partidului Comuniștilor, cît și prin intermediul diferitor actori politici dubioși. Totodată, și PL va lovi în Vlad Filat. Rămîne de văzut cum va fi respectat acest pact propus de PLDM”, a conchis analistul.

Menționăm că liderul PLDM, Vlad Filat, a propus recent membrilor coaliției de guvernare semnarea unui pact de neagresiune în perioada campaniei electorale. Filat a precizat că e nevoie de o atmosferă mai bună decît în anii precedenți, pentru desfășurarea scrutinului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?