Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Rușii au reușit să fabrice inimi artificiale

23 mar. 2019,, 04:00   Externe
2860 0

O fabrică din Miciurinsk (Rusia) a început producția de inimi artificiale pentru copii.

Dispozitivul poate prelungi viața copiilor cu circa doi ani, astfel încît aceștia au șanse suplimentare să primească transplantul de care au nevoie. Fabrica din Miciurinsk este specializată în înalte tehnologii utilizate pînă acum în scop militar, precum rachetele balistice și aparatură pentru avioanele de luptă, relatează English Russia.

Искусственное сердце

Inima artificială funcționează ca o pompă mecanică în miniatură și poate înlocui mușchiul cardiac care nu mai funcționează. Înlocuirea este doar temporară, pînă cînd corpul copiilor ajunge la maturizarea minimă pentru a face posibil un transplant de inimă.

Искусственное сердце


Există deja inimi artificiale pentru adulți, însă cea fabricată de ruși este mai mică și mai puțin puternică. Dispozitivul este alcătuit din titaniu și este prevăzut cu senzori care reglează fluxul sanguin.

Искусственное сердце

Dificultatea fabricării acestui tip de aparate este legată de siguranța împotriva apariției cheagurilor de sînge. Inima artificială creată de ruși a fost testată pe porci și viței cu rezultate pozitive.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?