Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Balacci salută acţiunile mai ferme ale CNA

19 mar. 2019,, 16:50   Economie
1967 2

Expertul independent pe probleme de import-export Veaceslav Balacci salută faptul că Centrul Naţional Anticorupţie în cadrul anchetelor privind schemele frauduloase a început să aresteze nu angajaţi de rînd ai instituţiilor, ci şefi de direcţii.

El a declarat acest lucru în cadrul emisiunii „Important" de pe TVC21, transmite eNews.

„În cele din urmă, CNA s-a apucat de şefii de direcţii, care sînt deja pești măşcaţi, nu aşa ca anterior – reţineau ofițeri individuali. De data aceasta au reținut un şef de direcţie şi doi intermediari – adică au dezvăluit întregul lanț de corupție, pornind de la frontieră pînă la șeful departamentului de la Chișinău. Este foarte eficient în ceea ce privește schemele de contrabandă în Moldova a mașinilor înmatriculate în străinătate", a spus Balacci.

„Cum se făcea acest lucru? Există restricții de 180 de zile, mașina intra în Moldova, pentru suma de 400 de euro șeful direcţiei de la Chișinău ștergea din baza informaţională datele necesare și dacă cetățenii care respectă legea plătesc accize, atunci acești oameni inteligenți importau mașini pentru aceşti 400 de euro în loc de, să zicem, 5000 de euro. Acesta este un alt set de probleme: trebuie de controlat prin baza de date cîte mașini au fost importate în acest fel. Este o gaură în buget, una de cîteva milioane de lei pe lună", spune expertul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?