X 
Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427

La Comrat a avut loc o ședința extraordinară a Adunării Populare din Găgăuzia

1 feb. 2014,, 11:34   Societate
5645 7
Foto: noi.md
Adunarea Populară a Găgăuziei s-a convocat vineri seara pentru o ședință extraordinară, la care au fost adoptate deciziile privind organizarea a două referendumuri pe teritoriul autonomiei, pe data de 2 februarie.

Ședința a fost prezidată de către președintele Adunării Populare, Dmitri Konstantinov, și a aprobat două rezoluții privind organizarea la 2 februarie a referendumurilor consultativ și legislativ în Găgăuzia.

La ședință au participat reprezentanții tuturor partidelor politice și candidații independenți.

Decizia Adunării Populare cu privire la aprobarea acestor rezoluții se explică prin hotărîrea Curții de Apel Comrat cu privire la ilegalitatea hotărîrilor anterioare ale Adunării Populare din 27 noiembrie 2013.

Astfel, referendumurile programate pentru 2 februarie în Găgăuzia vor avea loc într-un nou cadru legislativ, care nu a fost contestat în instanța de judecată.

Pe 2 februarie, autoritățile regionale intenționează să afle poziția populației din autonomie privind vectorul extern al Moldovei. De asemenea, în cadrul referendumului, populația din UTA Găgăuzia urmează să se expună în privința dreptului autonomiei la autodeterminare în cazul în care Republica Moldova își va pierde suveranitatea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?