X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Profesor din Moldova, invitat de onoare la o presigioasă universitate din Paris

18 mar. 2019,, 18:20   Societate
3375 0

Profesorul Oleg Lupan din cadrul Universității Tehnice din Moldova (UTM) a fost invitat să susțină o prelegere deschisă la Paris Sciences et Lettres Paris (PSL) – universitatea nr. 1 din Franța, potrivit TOP Universities.

Acesta a fost invitat de către profesorul Thierry Pauporte, în urma unui concurs internațional la care a aplicat. El le-a vorbit studenților din anul II despre nanomateriale funcționale pentru nanodispozitive, sinteza din fază lichidă – SILAR, SCS, CBD, creșterea hidrotermală, sinteza electrochimică a nanomaterialelor și integrarea lor în nanodispozitive.

La prelegere, au asistat mai mulți profesori din cadrul PSL. „sîntem mîndri de faptul că asemenea profesor și cercetător cu renume ca doctorul habilitat contribuie semnificativ la promovarea imaginii Universități Tehnice a Moldovei și științei naționale peste hotare. Studenții UTM au posibilitatea să acumuleze cunoștințe profunde în domeniul nanotehnologiilor și să se încadreze în echipa de cercetare recunoscută pe plan internațional, sub conducerea domnului profesor Oleg Lupan”, spune conducerea UTM.

De menționat că PSL este clasată printre primele 50 de universități din lume, în special, pentru că profesorii din cadrul acesteia au primit 26 de premii Nobel în fizică, chimie, literatură, fiziologie și medicină și economie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?