X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

Leancă: Programul PARE 1+1 este unul de succes şi folositor pentru economia ţării

31 ian. 2014,, 15:48   Economie
4455 1
Foto: noi.md
Prim-ministrul Iurie Leancă consideră programul PARE 1+1 „unul de succes şi folositor pentru economia ţării”. Potrivit agenţiei „Infotag”, despre aceasta premierul a declarat vineri, în cadrul conferinţei „Împreună creăm viitorul acasă!”, la care s-au făcut totalurile pentru anul 2013 a Programului PARE 1+1.

„Deşi iniţial puţini au crezut în reuşita programului, după trei ani acesta s-a dovedit a fi unul de succes, reuşind că determine tot mai mulţi migranţi să investească remitenţele în economia Republicii Moldova. Mai multe ţări din regiune au manifestat interes pentru realizarea Programului PARE 1+1 în Republica Moldova şi solicită ca Moldova să-şi împărtăşească experienţa în acest domeniu. Acest fapt ne bucură enorm şi ne întăreşte convingerea că drumul ales a fost unul bun”, a spus diplomatul, menţionînd că despre succesele programului vorbeşte şi faptul că din 2012 proiectul este finanţat din resurse oferite de UE, prin intermediului suportului bugetar.

Oficialul a menţionat că în rezultatul implementării proiectului au fost lansate mai multor afaceri în mediul rural, care au determinat crearea a numeroase locuri de muncă.

„Cel mai important este că atunci cînd revin în ţară, concetăţenii noştri aduc nu doar resurse financiare, dar şi idei inovaţionale, experienţă, o nouă atitudine şi abordare faţă de afaceri, disciplină şi iniţiativă. Acum scopul nostru este să facem în aşa fel, încît în ţară să revină nu doar remitenţe financiare, dar şi remitenţe intelectuale”, a spus premierul.

Şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, a apreciat succesele programului, menţionînd că trebuie creat viitorul acasă.

„UE a acordat susţinere acestui program prin intermediului suportului bugetar. Mă bucur să fiu aici şi să mă conving personal de reuşita acestui proiect şi să văd cum arată în realitate suportul bugetar acordat de UE”, a spus ambasadorul.

Potrivit lui, întreprinderile mici şi mijlocii reprezintă coloana vertebrală a unei economii moderne.

„Sper că avînd susţinerea UE, migranţii şi-au consolidat încrederea că în Moldova pot fi lansate afaceri de succes. Îi felicit pe toţi cei care şi-au asumat riscuri şi au investit în economia ţării, contribuind astfel la dezvoltarea economică a Republicii Moldova”, a spus ambasadorul.

Vicepremierul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, a precizat că „pentru anul 2014, în bugetul de stat pentru realizarea proiectului PARE 1+1 sînt prevăzute circa 32 de milioane de lei”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?