X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Burgudji: Provocările împotriva Găgăuziei continuă

31 ian. 2014,, 11:48   Societate
3777 5
Foto: vfkose.md
„Ștampilele pentru referendumul din 2 februarie din Găgăuzia au fost fabricate la Chișinău, iar unde sînt tipărite buletinele de vot deocamdată nu voi spune. Și nici nu am de gînd să comentez sau cu atît mai mult să mă îndreptățesc referitor la procurarea automobilului. În schimb pot să afirm că duminică poporul Găgăuziei cu siguranță se va pronunța asupra viitorului său”, a declarat pentru NOI.md deputatul Adunării Populare a Găgăuziei Ivan Burgudji.

Afirmația a fost făcută la solicitarea de a comenta informația apărută în unele instituții mass-media precum că Tiraspolul finanțează parțial organizarea referendumului în Găgăuzia.

Potrivit informațiilor difuzate, „cu implicarea personală a șefului KGB-ului Nikolai Zemțov, în Tiraspol au fost fabricate ștampilele respective cu inscripția „Votat”, iar la tipografia din Bender au fost tipărite buletinele de vot”. Iar rolul de intermediar între KGB-ul transnistrean și Comrat l-ar fi avut Ivan Burgudji, care este responsabil pentru această „operațiune specială”.

De asemenea, sursele respective dau de înțeles că din contul acestei ”operațiuni” Burgudji a procurat o mașină de teren nouă (Interesant, de cîți bani a fost nevoie pentru a ajunge și pentru ștampile, și pentru buletine, și pentru automobil – nota red.). Faptul că este vorba despre o provocare este confirmat și referirea (link) la aceea că „președintele CEC a Găgăuziei, Valentina Lisnic, a menționat că ștampilele au fost deja aduse de la Tiraspol la Comrat de Burgudji, iar buletinele de vot vor fi aduse din Transnistria în timpul apropiat„. Însă la accesarea acestui link apare informația portalului Gagauzinfo.md potrivit căreia „Comisia Electorală Centrală a Găgăuziei a fabricat propriile ștampile pentru desfășurarea alegerilor și referendumurilor„.

Cît privește o altă sursă de finanțare a referendumului din Găgăuzia, omul de afaceri Renato Usatîi, el personal a difuzat o scrisoare respectivă pe adresele electronice ale jurnaliștilor. În scrisoare Usatîi menționează foarte clar că „a decis să transmite 500 de mii de lei conducerii Găgăuziei pentru organizarea referendumului din 2 februarie„. „Stimate dle Formuzal, corabia pentru apărarea statalității moldovenești plutește în continuare și nu se teme de niciun fel de furtuni”, se menționează în mesaj.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?