Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Muhametșin: Rusia nu dorește o răcire a relațiilor cu Moldova

30 ian. 2014,, 17:38   Societate
4037 3
Foto: novostipmr.com
„Moldova este un stat independent și alegerea priorităților pe plan extern este un drept suveran al poporului acestei țări”. Astfel a comentat într-un interviu acordat Agenției Itar-TASS ambasadorul Rusiei în Moldova, Farit Muhametșin, opinia unor instituții mass-media de la Chișinău potrivit căreia parafarea Acordului de asociere cu UE va răci relațiile moldo-ruse.

„Rusia recunoaște interesul Moldovei și UE de a colabora reciproc, dar nu dorește să fie afectate relațiile moldo-ruse, contactele umane dintre popoarele noastre, legăturile economice și comerciale tradiționale”, a menționat diplomatul.

Farit Muhametșin consideră „nocive încercările de a interpreta relațiile dintre Rusia și Moldova în contextual logicii învechite a confruntării între Vest și Est. „Landșaftul geopolitic în regiune se schimbă. Este necesară conștientizarea acestor schimbări pentru a elabora o formulă comună de dezvoltare de mai departe a relațiilor istorice constituite între țările noastre”, a menționat diplomatul.

„Pentru noi este important ca politicienii moldoveni să adopte decizii care să aibă o susținere în masă a cetățenilor țării. Multiplele sondaje din ultimul timp arată că părerile oamenilor s-au împărțit: o parte se pronunță pentru integrarea în UE, altă parte – pentru integrarea în Uniunea Vamală. Totodată, majoritatea respondenților consideră că vectorul de apropiere de UE anunțat de actuala guvernare din Moldova nu trebuie să se contrapună cu relațiile tradiționale cu Rusia și statele din CSI și Uniunea Vamală. Sînt convins că politicienii responsabili nu pot să nu țină cont de această poziție a cetățenilor moldoveni”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?