X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Alte patru raioane ale țării sprijină referendumul din Găgăuzia

30 ian. 2014,, 12:30   Societate
5528 13
Foto: gagauzinfo.md
Consilierii din patru raioane ale Republicii Moldova au susținut concomitent desfăşurarea referendumului din Găgăuzia la 2 februarie în sprijinul integrării ţării în Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan. Pentru aceasta s-au pronunţat consilierii locali din raioanele Glodeni, Dondușeni, Şoldăneşti, Ialoveni.

„Adunarea Populară a Găgăuziei a adoptat decizia justă şi cu adevărat legală despre organizarea referendumului, care nu contravine prevederilor Constituției Republicii Moldova și Legii privind statutul juridic special al Găgăuziei”, menţionează aleşii poporului.

Ei au cerut ca autoritățile centrale să înceteze presiunile și amenințările la adresa organizatorilor referendumului și să ia o decizie referitoare la organizarea referendumului național în sprijinul integrării Republicii Moldova în Uniunea Vamală (UV).

În cazul în care consilierii nu vor fi auziți de autorităţi, aceștia intenţionează să organizeze în comuna Danu, din raionul Glodeni, un referendum similar și să ceară intrarea țării în UV, comunică portalul de știri Gagauzinfo.md.

Pentru aceste cerințe au semnat consilierii municipali și raionali din Glodeni, Șoldănești și Ialoveni, aleşii poporului din satele Danu, Sturzovca, Moşana, Ţipala și Moleşti.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?