X 
Eurovision stiri: 513
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

Ministrul pentru Europa al Regatului Unit: Vedem schimbări reale în Moldova

29 ian. 2014,, 13:03   Societate
3319 2
Foto: gbc.gi
Marea Britanie va susține implementarea în Republica Moldova a reformelor care sînt necesare pentru semnarea în 2014 a Acordului de asociere dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova. Despre aceasta a declarat în cadrul unei conferințe de presă, ministrul pentru Europa al Regatului Unit, David Lidington, care se afla într-o vizită de două zile în Republica Moldova.

Oficialul a apreciat obiectivul Moldovei de a se integra în Uniunea Europeană, dar totodată a apreciat și progresele obținute în implementarea reformelor din mai multe domenii.

“În prezent Marea Britanie are relații bilaterale puternice cu Republica Moldova. Am venit aici și am văzut schimbări reale, schimbări europene. Sînt salutabile reformele din domeniul justiției, de combatere și prevenire a corupției, dar și reformele din celelalte domenii. Republica Moldova este o țară europeană și noi susținem perspectiva ei europeană. Maria Britanie sprijină semnarea Acordului de asociere cu Uniunea Europeană,preconizată pentru acest an”, a remarcat Ministrul pentru Europa al Regatului Unit.

În cadrul vizitei oficialul a avut mai multe întrevederi cu oameni de afaceri și reprezentanți ai societății civile.

La rîndul lui, ministrul de Externe, Natalia Gherman, a spus că discuțiile dintre cei doi s-au axat pe dialogul politic aprofundat, relațiile comercial-economice, problemele de ordin global și geopolitic, dar și pe acelea de pe agenda europeana a Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?