X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Fost primar acuzat de acapararea proprietăților publice (VIDEO)

29 ian. 2014,, 12:12   Societate
4135 0
Foto: panoramio.com
Fostul primar al comunei Băcioi, Ion Bivol, este acuzat de actuala conducere a localității că a preluat în mod ilegal o fîntînă arteziană, aflată în proprietatea administrației publice locale. Acuzația a fost adusă de actualul primar al comunei Băcioi, Vitalie Şalari, și viceprimarul Vasile Toderaşcu.

Potrivit spuselor aleșilor locali, fostul primar ar fi falsificat mai multe documente, prin care a înstrăinat fîntîna arteziană, aflată în proprietatea Primăriei, soției sale. Mai mult, reprezentanții administrației locale acuză un magistrat din cadrul Judecătoriei Botanica că ar fi emis o hotărîre de judecată, la comanda fostului primar comunist. Prin acea decizie, instanța a obligat Primăria Băcioi să restituie fostului edil, obiectul litigiului.

„Judecătorul a luat o hotărîre ilegală. Credem că aceste ilegalități au fost comise de fostul primar în cîrdășie cu judecătorii și procurorii”, a precizat Vitalie Şalari.

„Acest bun este al satului. Primăria dispune de toate actele necesare prin care poate dovedi că acest bun nu putea fi înstrăinat soției fostului primar. Este datoria noastră să întoarcem bunul în proprietatea Primăriei, este una din cele mai importante surse de alimentare cu apă”, a precizat viceprimarul.

Aleșii locali din Băcioi susțin că au depus mai multe sesizări la Centrul Național Anticorupție pe marginea acestui caz și au precizat că vor continua să-și apere interesele în instanța de judecată.

Precizăm că fostul primar al comunei Băcioi, Ion Bivol, a fost ales în 2003 pe listele Partidului Comuniștilor. În 2012, acesta a fost acuzat că a prejudiciat bugetul statului cu circa un milion de lei, după ce a eliberat ilegal 30 de terenuri pentru construcția caselor particulare.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?