Criza energetică stiri: 471
Biden - Putin stiri: 106

Noi reguli de intrare pe teritoriul Ucrainei

28 ian. 2014,, 11:40   În lume
11288 1
Foto: ziaruldegarda.ro
Ucraina a introdus unilateral cerinţa ca străinii care intră pe teritoriul ţării să fie asiguraţi material suficient. Conform informaţiilor mass-media, nu li se permite accesul cetățenilor străini care nu au putut prezenta suma de 400 de euro în numerar sau certificatul bancar. Primii au resimţit introducerea noilor reguli cetățenii Republicii Moldova.

Decizia în cauză a fost luată de către Guvernul Ucrainei încă în decembrie 2013, dar a început să fie aplicată începînd cu data de 20 ianuarie. Noile norme îi vizează în primul rînd pe acei care intră în țară prin punctul de trecere a frontierei de la granița cu Republica Moldova. Conform Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Ucraina nu a informat colegii străini cu privire la introducerea noilor norme.

Asigurarea cu mijloace financiare suficiente poate fi prezentată în numerar sau cu certificat bancar, sau printr-o scrisoare de garanție legalizată notarial. Potrivit MAEIE de la Chișinău, la minister au sosit deja plîngeri din partea locuitorilor Republicii Moldova cărora li s-a refuzat intrarea pe teritoriul Ucrainei.

Ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Serghei Pirojkov, a fost chemat la MAEIE al republicii, unde a explicat, că nu au fost lăsaţi să treacă pe teritoriul Ucrainei doar străinii care nu au putut să formuleze „concret” scopul vizitei sale. Despre faptul dacă și cetăţenii ruşi s-au confruntat cu probleme la traversarea frontierei cu Ucraina după introducerea noilor reguli nu se comunică.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X