Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Producătorii moldoveni din sectorul agroalimentar îşi vor proteja pe piaţa UE denumirile de origine ale produselor

26 ian. 2014,, 11:00   Economie
4877 0
Foto: noi.md
Producătorii din Republica Moldova din sectorul agroalimentar îşi vor proteja pe piaţa Uniunii Europene denumirile de origine şi indicaţiile geografice ale produselor, informează NOI.md.

Potrivit Ministerului Economiei, acest subiect a fost discutat în cadrul primei ședințe a Comitetului mixt în cadrul Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova şi Uniunea Europeană cu privire la protecţia reciprocă a indicaţiilor geografice pentru produsele agricole şi alimentare.

Principalul subiect al discuțiilor s-a axat pe extinderea anexelor la Acord cu noi indicaţii geografice și denumiri de origine. Moldova a prezentat spre examinare patru indicații geografice înregistrate pe parcursul anului 2013 – „Codru”, „Valul Traian”, „Divin” și „Ştefan Vodă”, care vor fi incluse în anexele la Acord pentru protecție pe teritoriul UE după procedurile de consultare publică.

Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova şi Uniunea Europeană cu privire la protecţia indicaţiilor geografice pentru produsele agricole şi alimentare a fost semnat la 26 iunie 2012, la Bruxelles, şi a intrat în vigoare pentru Moldova la 1 aprilie 2013. Acordul prevede posibilitatea adăugării de către părţile contractante, în anexele la Acord, a unor noi indicații geografice pentru a fi protejate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?