Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

În Moldova crește numărul virozelor respiratorii acute

24 ian. 2014,, 14:00   Societate
3562 0
Foto: ronduldesibiu.ro
În legătură cu răcirea bruscă a vremii în Moldova se înregistrează o creștere a virozelor respiratorii acute. Potrivit datelor monitorizării de laborator, pe parcursul săptămînii a treia a lunii ianuarie au fost înregistrate 5200 de cazuri de îmbolnăvire sau cu 1700 mai mult decît în prima săptămînă. Despre aceasta a comunicat pentru NOI.md șeful de laborator de la Centrul Național de Sănătate Publică, Petru Scoferța.
Însă nivelul de morbiditate este la nivelul obișnuit pentru această perioadă a anului și nu depășește pragul epidemiologic.

Potrivit lui Scoferța, cele mai multe cazuri de îmbolnăvire se atestă la copii sub 10 ani. Medicul a precizat că de la începutul anului au fost confirmate și 7 cazuri de gripă.

Potrivit specialiștilor, în acest an o creștere a cazurilor de gripă și viroze respiratorii acute se prevede la începutul lunii februarie.

Pentru prevenirea răcelii medicii recomandă să fie evitate contactele cu persoanele bolnave, să fie respectat regimul de alimentație și în rație să fie incluse vitaminele pentru întărirea imunității. De asemenea, îmbrăcămintea trebuie să corespundă vremii de afară.

În cadrul campaniei de imunizare a populației, care s-a desfășurat în Moldova în noiembrie-decembrie 2013, au fost vaccinate circa 1500 de persoane.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?