Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Laboratoarele de fizică, biologie și chimie din peste 180 de școli vor fi modernizate

21 feb. 2019,, 18:11   Societate
3440 0

În următorii doi ani, 183 de instituții de învățămînt din țară vor fi dotate cu echipamente moderne pentru laboratoarele de fizică, biologie și chimie.

Valoarea totală a proiectului, care a fost deja lansat, este de 4,8 mln de dolari, informează MOLDPRES.

Secretarul general de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a participat astăzi la o ședință de lucru cu primarii, șefii direcțiilor educație și directorii instituțiilor de învățămînt care vor fi primii beneficiari ai proiectului. Oficialul a solicitat direcțiilor raionale finanțe și educație să se implice activ în organizarea și desfășurarea licitațiilor publice, astfel încît să se evite tergiversarea procesului de achiziție.

Igor Șarov a menționat că, în acest an, nouă școli de circumscripție renovate vor beneficia de utilaj, mobilier și echipamente pentru dotarea laboratoarelor.

Potrivit Ministerului Educației, pentru anul 2019, din bugetul de stat vor fi alocate 3,1 mln de lei pentru dotarea laboratoarelor de fizică, chimie și biologie din șase școli de circumscripție. Totodată, 14,1 mln de lei vor fi destinate procurării utilajului și mobilierului școlar, dar și echipării laboratoarelor din alte trei școli.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?