X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Moldova și-a reconfirmat la ONU sprijinul pentru suveranitatea Ucrainei

21 feb. 2019,, 12:11   Politică
2513 5

Republica Moldova nu recunoaște anexarea Crimeii de către Federaţia Rusă şi îşi reiterează preocuparea în legătură cu perpetuarea crizei din Ucraina şi a ostilităţilor din regiunile de Est ale ţării vecine.

Acestă situație afectează climatul de securitate din întreaga regiune, a declarat secretarul de stat, Tatiana Molcean, la dezbaterile Adunării Generale a ONU dedicate examinării situației în teritoriile temporar ocupate ale Ucrainei.

La dezbaterile deschise de președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, secretarul de stat Tatiana Molcean a reconfirmată disponibilitatea Republicii Moldova de a sprijini eforturile Ucrainei pentru depăşirea crizei din Donbas şi restabilirea suveranității și integrității teritoriale a țări vecine.

În altă ordine de idei, Tatiana Molcean a evidențiat necesitatea stopării de către Federația Rusă a activităților destabilizatoare în regiunea din care face parte Ucraina și Republica Moldova, respectării cu strictețe a principiilor fundamentale de drept internațional și implementării depline a rezoluțiilor Adunării Generale a ONU. Este vorba despre rezoluțiile cu privire la integritatea teritorială a Ucrainei și retragerea completă și necondiționată a forțelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova.

Amintim că în perioada 20-21 februarie 2019, secretarul de stat pentru cooperare bilaterală și multilaterală, Tatiana Molcean, efectuează o vizită de lucru la New York.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?