Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Cine va furniza energie electrică grupului Gas Natural Fenosa în Moldova?

19 feb. 2019,, 16:20   Economie
4197 0

Patru companii şi-au anunţat disponibilitatea de a furniza energie electrică pentru companiile din grupul Gas Union Fenosa în Moldova, inclusiv Hidrocentrala Moldovenească, amplasată în regiunea transnistreană a R. Moldova, şi entitatea ucraineană „ДТЭК Павлоградуголь” , transmite Noi.md.

Potrivit unui comunicat difuzat de Gas Natural Fenosa în Moldova, conform calendarului stabilit de procedura de selectare a ofertelor de procurare a energiei electrice de către companiile Gas Natural Fenosa Furnizare Energie şi Red Union Fenosa, pentru perioada din 01 aprilie 2019, pînă la 31 martie 2020, la 18 februarie 2019, s-a încheiat etapa de recepționare de către solicitant a scrisorilor de intenție de participare la procesul de furnizare a energiei electrice.

În termenul prescris, au fost recepţionate scrisori de intenţie privind participarea la tender din partea a patru companii: S.A. „Energocom”, ЗАО „Mолдавская ГРЭС”, ПАО „ДТЭК Павлоградуголь” и Î.C.S. „TehGaz Grup” S.R.L.

Conform calendarului, pînă pe 21 februarie, Gas Natural Fenosa Furnizare Energie şi Red Union Fenosa vor întocmi lista potențialilor furnizori (lista scurtă) ce întrunesc toate cerințele tehnice, cărora li se vor expedia solicitări de prezentare a ofertelor în corespundere cu criteriile stabilite.

Ulterior, ofertele tehnico-economice recepționate urmează a fi evaluate în cadrul licitației cu participarea Grupului de Observatori în conformitate cu instrucțiunea Ministerului Economiei și Infrastructurii și procedurile interne de reglementare a procesului inițiat, cu scopul identificării celei mai bune propuneri. Procedura se va finaliza cu negocierea și semnarea noului contract de furnizare a energiei electrice şi prezentarea acestuia către ANRE spre avizare.


În perioada 01 aprilie 2018 - 31 martie 2019, compania de stat Energocom efectuează furnizările de energie electrică societăților din Grupul Gas Natural Fenosa în Moldova. Anterior, această companie a cîștigat licitația corespunzătoare. Energocom s-a angajat să furnizeze energie electrică de la 01 aprilie 2018 pînă la 31 martie 2019, la un preț mediu de 52,8 dolari/MWh (MWh). În același timp, 70 la sută din volumul necesar de energie electrică este furnizat de Hidrocentrala Moldovenească la un preț de 50,4 USD/MWh și 30% de către ДТЭК «Павлоградуголь» - la un preț de 58,4 USD/MWh.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?