Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

În ce mod poate cîştiga SUA de pe urma conflictului din Ucraina

21 ian. 2014,, 12:00   Externe
6291 0
Foto: karadeniz-press.ro
SUA și Europa au opinii diferite în privința protestelor din Ucraina, pentru că în cazul escaladării conflictului și a izbucnirii unui război civil, refugiații se vor îndrepta în masă spre UE, şi nu spre America. Despre acest lucru a declarat Eugene Filindash, director al Center for Social Intelligence, răspunzînd la o întrebare cu privire la diferitele motive ale reacţiei Washingtonului și Bruxelles-ului la evenimentele din 19 ianuarie de la Kiev, relatează golos.ua.

Vestul sprijină în mod activ activitățile de protest din Ucraina, concomitent oferind sprijin în mai multe moduri: de la declarații politice pînă la ieşirea diplomaților pe Euromaidan, la protestatari, menţionează expertul.

Acum însă, cînd a apărut o amenințare reală ca protestele „să se încingă” ca şi în scenariul sirian sau egiptean, cei din UE sînt extrem de îngrijoraţi. Pe de o parte, ei nu pot opri retorica în sprijinul Euromaidanului, pentru a nu apărea în lumină nefavorabilă, demonstrîndu-şi inconsecvenţa. Pe de altă parte, apariția la frontierele Europei a unei țări în care a început un război civil îi sperie foarte mult pe europeni. Ei îşi amintesc foarte bine războiul din Iugoslavia, cînd refugiații și extremiști plecau în căutarea adăpostului și banilor în țările vecine. Ucraina însă e mult mai mare, iar fluxul acelora care vor fugi de război va fi şi el considerabil mai mare.

În Statele Unite ale Americii nu se va refugia nimeni, căci e departe și incomod. De aceea, SUA își pot permite o altă reacție. De asemenea, nu trebuie să uităm că un posibil conflict în Ucraina se încadrează perfect în teoria haosului controlat, la fel ca şi „primăvara arabă”. „Aşa că SUA vor putea profita în urma acestui conflict, cîştigînd şi bani”, susține Filindash.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?