Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Moldova va cheltui 325 de milioane de lei pentru realizarea Planului național de acțiuni privind ocuparea forței de muncă în anul 2014

20 ian. 2014,, 10:05   Societate
3492 0
Foto: noi.md
În Republica Moldova, pentru realizarea Planului național de acțiuni privind ocuparea forței de muncă, în anul 2014 vor fi cheltuite 325 de milioane de lei. Astfel, din bugetul de stat vor fi alocați 239 de milioane de lei, din bugetele locale – 1,6 milioane de lei, din bugetul asigurărilor sociale – 45,7 milioane de lei, din surse externe – 38,3 milioane de lei, transmite NOI.md.

Ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Valentina Buliga, a menționat că scopul principal al acestui plan este reducerea șomajului, protecția socială a șomerilor, susținerea întreprinderilor mici și mijlocii, sporirea concurenței pe piața muncii, majorarea salariilor, gestionarea migrației forței de muncă în vederea atenuării consecințelor negative ale acestui fenomen.

Planul prevede măsuri active pe piața muncii, măsuri pentru susținerea dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii, crearea locurilor noi de muncă, sporirea calității forței de muncă, stimularea dezvoltării infrastructurii în mediul rural etc.

Se preconizează că în rezultatul implementării măsurilor respective privind angajarea populației în cîmpul muncii și reducerii ratei șomajului, vot fi organizate 68 de tîrguri ale locurilor vacante de muncă, 1500 de șomeri vor fi implicați în muncă obștească, iar 7200 de șomeri vor primi indemnizații de șomaj. De asemenea, se va mări numărul de șomeri care vor putea beneficia de consultații individuale. Planul prevede finanțarea a 340 de proiecte, ceea ce va permite crearea a peste 350 de locuri de muncă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?