Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Găgăuzii vor să-l declare pe Băsescu persona non-grata

19 ian. 2014,, 14:07   Societate
6837 0
Foto: rfi.ro
Başcanul Găgăuziei Mihail Formuzal a apărat vineri “dreptul unităţii autonome la referendum”, subliniind că susţine statalitatea Republicii Moldova, spre deosebire de preşedintele României Traian Băsescu care, în opinia sa, merită se fie declarat persona non grata, potrivit site-ului oficial al UTA Găgăuzia, preluat de Mediafax.ro.

"Pledăm pentru păstrarea statalităţii Republicii Moldova", a declarat Formuzal, în cadrul unei şedinţe cu primarii din regiune, care are o populaţie de aproximativ 155.000 de persoane, dintre care peste 80% sunt găgăuzi.

Formuzal a comentat, de asemenea, decizia Procuraturii Generale a Republicii Moldova de a deschide, la 9 ianuarie, un dosar penal vizînd reprezentanţii locali care continuă să facă pregătiri pentru consultarea populară. El a menţionat că în Republica Moldova cauzele penale sînt intentate împotriva celor care susţin "statalitatea" ei, şi nu împotriva persoanelor care pledează pentru desfiinţarea acestui stat.

Administraţia din Găgăuzia a intensificat pregătirile pentru referendumul din 2 februarie, decis în noiembrie anul trecut, unde alegătorii sunt chemaţi să opteze între aderarea R. Moldova la UE sau apropierea de Uniunea Vamală, dar şi o eventuală independenţă, iniţiativă criticată dur de Chişinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?