Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Armenia ar putea fi redenumită

18 ian. 2014,, 15:24   Externe
9473 0
Fotо: ruvr.ru
Ministrul educației și științei din Armenia, Armen Așotean a propus redenumirea țării în Republica Armeniei de Est pentru a restabili dreptatea istorică, informează agenția " Novosti - Armenia " .

Potrivit ministrului, problema redenumirii țării ar putea fi rezolvată prin modificarea Constituției.

"Discuțiile publice ( privind reformele constituționale ) se concentrează asupra reformelor politice și transformării sistemelor de administrare. Dar, în opinia mea, reformele constituționale oferă oportunități impresionante și interesante în politica externă", - a scris Așotean pe pagina sa de pe rețeaua de socializare Facebook.

"In special, propun să se discute despre redenumirea țării noastre, din perspectiva restabilirii dreptății istorice, patriotismuliui și cerințelor legale. Cred că ar fi mai corect să numin statul care se edifică în această parte a podișului Armean, Republica Armeniei de Est", - a subliniat Așotean, care este și vice-președintele Partidului Republican din Armenia, aflat la guvernare.

Ministrul a subliniat că o astfel de propunere a lansat și în anul 2005.

Armenia istorică convențional se împarte în Armenia de Est și de Vest. Armenia de Est intra în componența Persiei, iar de la începutul secolului al XIX-lea - în Imperiul Rus. Pe teritoriul Armeniei de Est a fost creată ulterior Prima Republică, RSS Armeană, iar apoi Republica Armenia modernă. Armenia de Vest se află în prezent în componența Turciei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?