X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Kadîrov a confirmat lichidarea lui Doku Umarov

17 ian. 2014,, 03:47   Externe
7250 2
Foto: polit.ru
Liderul cecen Ramzan Kadîrov a declarat că căpetenia teroriștilor, Doku Umarov, este ahihilat. Potrivit lui, există dovezi a acestui fapt, transmite "Interfax".

Cu toate acestea, a explicat Kadîrov, cadavrul încă nu a fost găsit. Liderul cecen a declarat că autoritățile dețin înregistrarea negocierilor așa-numiților emiri din Kabarda și Daghestan, care fac referire la necesitatea de a alege "emirul" "Emiratului Caucaz", deoarece Umarov este mort.

"Emirul" din Kabarda propune acest rol liderului rebelilor din Daghestan, dar acesta insistă să fie desemnat "emir" un oarecare Vadalov, originar din Cecenia, relatează Kadîrov.

La mijlocul lunii decembrie 2013, Kadîrov a declarat că Umarov este mort, sau în curînd va fi mort.

Anterior mass-media a vehiculat în mod repetat informații despre posibila moarte a liderului "Emiratului Caucaz". La sfîrșitul lunii martie 2011 apăruse informația că acesta ar fi murit în rezultatul unui atac aerian în Ingușetia, dar examenul ADN nu a confirmat decesul teroristului.

Ultima dată Umarov a amintit despre sine la 2 iulie 2013, cînd în Internet a apărut un mesaj video în care el a chemat fundamentaliștii islamici să depună toate eforturile pentru a zădărnici Jocurile Olimpice de la Soci din 2014 și a ridicat moratoriul privind efectuarea actelor de violență pe teritoriul țării.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?